Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

17/11/16

Σωλήνας επαναχρησιμοποιέιται ως γλάστρα για το μπαλκόνι σας

Στα πλαίσια ενός τοπικού πρότζεκτ ανακύκλωσης στην Βαρκελώνη, ο Fabian Andino, ένας ισπανός βιομηχανικός σχεδιαστής,  αναγέννησε ένα πολύχρωμο, μα κατά τ’ αλλα μη επαναχρησιμοποιούμενο σωλήνα από PVC, μετατρέποντάς τον σε κινητή γλάστρα που μπορεί να κρεμαστεί από κάποιον τοίχο ή να σταθεί σε ειδικής κατασκευής βάση.
Παρόλο που δείχνουν όμορφες, οι γλάστρες από σωλήνες είναι φτιαγμένες από PVC, το οποίο μπορεί να εκλυθεί κάποια στιγμή και δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να καλλιεργήσετε τρόφιμα. Από όλα τα πλαστικά, το PVC ή το βινύλιο είναι τα πιο καταστροφικά για το περιβάλλον. Παρ’ όλες τις παγκόσμιες προσπάθειες να απαγορευτεί η παραγωγή του, τα προϊόντα από PVC, δεν μπορούν να θαφτούν ή να καούν λόγω της περιεκτικότητας τους σε χλώριο, καθώς αργά ή γρήγορα απελευθερώνει πρόσθετα που μπορούν να μολύνουν τα υπόγεια ύδατα
Η μεγαλύτερη ποσότητα από τα συλλεγμένα απόβλητα του PVC, όπως αυτοί οι σωλήνες, επαναχρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν προϊόντα όπως παγκάκια κήπου, και κιγκλιδώματα στους αυτοκινητόδρομους, ή όπως στην περίπτωσή μας, γλάστρες.


Συγχαίρουμε το πρότζεκτ αυτό, για την προσπάθεια να ανακυκλώσει αυτά τα συναρπαστικά πλαστικά και να αποθαρρύνει την παραγωγή νέων επικίνδυνων υλικών. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και να δώσετε χρώμα στο μπαλκόνι σας, τοποθετώντας μέσα στο σωλήνα τη γλάστρα με τα φυτά σας.